18 May Beynəlxalq Muzeylər günüdür

18 May-Beynəlxalq Muzeylər günü münasibəti ilə mayın 18-də Bakı Atatürk liseyində C.Cabbarlı Ev Muzeyinin hazırladığı, görkəmli dramaturq, teatr və kino xadimi C.Cabbarlının həyat və yaradıcılığını əks etdirən səyyar sərgi təşkil ediılmişdir. Zəngin muzey eksponatları əsasında təşkil olunan sərgidə ədibin müxtəlif dövrlərdəki ədəbi fəaliyyətini əks etdirən maraqlı materiallar, yazıçının Xalq Cümhuriyyəti dönəmindəki yaradıcılığı, sovet hakimiyyəti illərində işıq üzü görən əsərləri haqqında ətraflı məlumatlar yer alıb. Muzey əməkdaşları sərgi ilə bağlı məktəbliləri və qonaqları maraqlandıran suallara ətraflı cavablar vermiş, şagirdlərə C.Cabbarlının həyat və yaradıcılığından bəhs edən bukletlər hədiyyə etmişlər.Sərgi 2 gün- mayın 18 və 19-da nümayiş etdiriləcək.